Dit is Susan

Professioneel en betrokken

Als moeder en voormalig juf weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is voor kinderen om lekker in hun vel te zitten.
Maar ook; hoe lastig het soms is om er achter te komen wat je kind daarvoor nodig heeft.

Ik geniet ervan om vanuit oprechte interesse en betrokkenheid kinderen en ouders te begeleiden in deze zoektocht. Om mijn kennis, ervaring en oplossingsgerichtheid in te zetten om een kind weer te laten stralen. De kracht en veerkracht van kinderen fascineren me in dit proces steeds weer: kinderen kunnen en weten zoveel meer dan wij volwassenen vaak denken.

Bovendien is ieder kind uniek, geen opvoeder hetzelfde en elke hulpvraag verschillend. Dat maakt dat geen traject hetzelfde is, en ik als kindercoach elke dag creatief mag denken en mag afstemmen op wat er nodig is. En dat vind ik echt een feestje!

Susan in het kort

Geboren in 1982 – woont samen met Pim, Ketie (2012) en Mees (2015) in het gezellige Uden – positief – rustig – open – gevoelsmens – (bijna) altijd vrolijk – denker – creatief – word blij van: chocola – bloemen – mensen die elkaar groeten op straat – lente – mijn gezin – bijzonder papier – de zee – mooie woorden – weekendjes weg – echte post – interieur veranderen – koffie drinken in de zon – een goed gesprek

Van juf naar coach

10 jaar werkte ik als juf. Ik genoot van de kinderen, en het gaf voldoening om ze te leren rekenen en schrijven.
Maar als ik zag dat een verlegen jongetje het eindelijk durfde om een klasgenootje aan te spreken, maakte mijn hart pas echt een sprongetje. Een kaartje met ‘Lieve juf, je hebt me geleerd om trots te zijn op mezelf’, deed me beseffen dat dit voor mij was waar het werken met kinderen om draaide. Ik merkte tevens dat daar mijn talent lag; kinderen écht zien en ze net dat duwtje geven wat ze nodig hebben.

Tijd om het roer om te gooien!
Na een HBO-opleiding kindercoaching openden in 2013 de deuren van mijn praktijk. Door de jaren heen heb ik me verder ontwikkeld en bijgeschoold in o.a. werken rondom emoties, talentgedreven werken (in combinatie met trauma), mindset, veerkracht en pestproblematiek. Zo heb ik een eigen werkwijze ontwikkeld die mij past en waar ik al vele kinderen mee heb mogen begeleiden.