Boosheid is een lastig onderwerp in veel gezinnen. Deze cursus helpt jullie een handje!
In de online cursus 'BOOSheid de BAAS! @home' ga jij als ouder namelijk samen met je kind thuis aan de slag rondom het thema boosheid.

Gedurende twee maanden ga je aan de hand van mails samen op onderzoek uit.
Jullie gaan je verdiepen in emoties, en in boosheid in het bijzonder. Om vervolgens te bekijken hoe de boosheid van jouw kind 'nou eigenlijk werkt', en hoe je er samen voor kan zorgen dat de boze buien van je kind voor jullie beiden fijner verlopen.

Het doel van deze cursus is NIET dat je kind niet meer boos wordt, daar is boosheid namelijk veel te belangrijk voor! Wat er zal gaan gebeuren is dat je kind zijn eigen boosheid beter zal gaan begrijpen, en dat jij je kind beter zult begrijpen.

Daardoor escaleert een ‘moppermoment’ niet steeds in een woede-uitbarsting...
Doordat Je kind een goed beeld heeft van wat hij nodig heeft tijdens een boze bui, heeft hij 'tools' om de boosheid beter aan te kunnen...
En als kers op de taart;
doordat je kind voelt dat je hem begrijpt, zullen de boze momenten ook minder worden.


Hoe gaat dat in z'n werk?

  • Je kind ontvangt iedere 10 dagen een mail vol met informatie en opdrachtjes. Dit kan van alles zijn; een video, een experiment, een creatieve opdracht.
    Op een leuke, laagdrempelige manier leert je kind zo over emoties en over zijn boosheid. Door een andere blik en meer inzicht gaat je kind ervaren hoe hij zijn boosheid de baas kan worden (en dus niet andersom!)

  • Uiteraard zijn er ook mails voor jou als ouder, met informatie en tips om je kind te ondersteunen.

  • De cursus duurt twee maanden.Je ontvangt de eerste (voorbereidende) mail in de kerstvakantie, en op 1 januari gaan we écht aan de slag.

Enthousiast geworden?

  • aanmelden kan tot 20 december!
  • De investering voor deelname is  €79,-

Wij schrijven ons in voor: BOOSheid de BAAS@home!

Veelgestelde vragen:


Hoe ga ik ervoor zorgen dat het leuk blijft? Ik weet niet of mijn kind hierop zit te wachten...


De mails die je kind ontvangt zijn luchtig, praktisch en laagdrempelig. Bovendien zit er veel afwisseling in. De stukjes tekst zijn niet te lang en vlot te lezen, geen zware kost dus. De opdrachten zijn heel divers, waardoor het niet saai wordt.

Daarnaast is het belangrijk dat je met je kind van tevoren in gesprek bent gegaan over waarom deze cursus je een goed idee lijkt, en wat de 'winst' uiteindelijk gaat zijn. Zo weet je kind waarvoor hij de moeite doet!

Hoeveel tijd zal ik gaan investeren?

Het is natuurlijk een inschatting, maar ik verwacht dat je ongeveer een uur met een mail aan de slag kunt. Tot de volgende mail komt gaat je kind dan nog met een opdracht aan de slag, ('huiswerk', maar dat noem je dan natuurlijk niet zo...) De tijdsinvestering hierin is afhankelijk van de opdracht en de inzet.
Aan de mail die je als ouder ontvangt (3 maal) zul je ook ongeveer een uur de tijd besteden.


Kan ik dit wel zelf?


Natuurlijk kan jij dat! Je ontvangt mails met daarin achtergrondinformatie voor jou en instructies m.b.t. de mails die je kind gaat ontvangen. Zo zorg je ervoor dat je een goede basis hebt om met je kind aan de slag te gaan.

Bovendien; moet je je eens voorstellen wat de meerwaarde ervan is dat jullie samen deze uitdaging aan gaan? Dat je kind voelt dat jij tijd en aandacht wil besteden aan hem/haar, samen aan de slag wil gaan? Dat is echt een cadeautje voor je kind!


Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan even contact op!