Ieder kind is wel eens boos. En dat is maar goed ook, want boos zijn heeft een functie.
Je uit er energie mee, je leert er je grenzen mee aangeven.

Soms is een kind echter zo vaak en snel boos, dat het niet meer fijn is.
Niet voor zijn/haar omgeving, maar zeker ook niet voor het kind zelf....

  • Heeft uw kind een 'kort lontje'?
  • Kan uw kind zijn boosheid niet op een handige manier uiten, en vindt hij/zij dit zelf ook zo vervelend?
  • Voelt hij/ zij veel spanning in zijn/haar lijf, of is er sprake van (onverklaarbare) buikpijn of hoofdpijn?
  • Vindt u het lastig om uw kind kunt begeleiden in zijn/haar boosheid?

'BOOSheid de BAAS!' is een uniek traject, speciaal voor kinderen van 6 tm 12 jaar die vaker boos zijn dan ze zouden willen, en daar iets aan willen veranderen.
In dit traject combineren we kindercoaching en voetreflexPlus-behandelingen. Deze combinatie is zo waardevol, omdat we op deze manier tegelijkertijd met hoofd én lijf aan de slag gaan.
Bewust, én onbewust.


Dit is wat ouders wiens kind het traject volgden hebben ervaren:

"Onze zoon weet meer over boosheid, die kennis geeft hem kracht. Hij is zelfverzekerder, voelt zich minder snel boos en kan zich sneller herpakken."

"Eerder werd hij geplaagd op school; kinderen laten hem nu meer met rust, doordat hij minder reageert."

"Ik heb een relaxter kind, wat beter in zijn vel zit en steviger in zijn schoenen staat. Hij blijft minder hangen in emoties en kan beter zijn grens aangeven."

"Hij is af en toe nog echt boos, maar kan dit al binnen minuten omvormen naar andere emoties"


Praktische zaken

Aan de hand van een intakeformulier plannen we een kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur in met u en uw kind. Dit gesprek is bedoeld om elkaar een beetje te leren kennen, verwachtingen te bespreken en het traject verder toe te lichten. Ook zullen we dan de afspraken voor alle sessies plannen.

Het traject duurt ongeveer 10 weken.

De eerste afspraak is een individuele coachingssessie.
Tijdens deze sessie maak ik kennis met uw kind, krijg ik inzicht in zijn/haar karakter, in wat er speelt in zijn/haar leventje, waar hij/zij tegenaan loopt. Deze inzichten zorgen voor een goede basis van het traject.
Van deze sessie ontvangt u een uitgebreid verslag met daarin mijn bevindingen.

Vervolgens volgen er afwisselend:

  • 3 sessies kindercoachingIn deze sessies gaan we in een 'groepje' van 2 kinderen (van ongeveer dezelfde leeftijd) aan de slag met o.a. het omgaan met emoties, onderzoeken wat boosheid nou eigenlijk is en op zoek naar handige manieren om om te gaan met boosheid. Deze afspraken duren een uur. Voor thuis krijgt u een werkmap, waarin zowel voor u als uw kind informatie en opdrachten te vinden zijn om mee aan de slag te gaan. Na twee sessies hebben we telefonisch contact om te bespreken hoe het gaat en eventuele vragen te behandelen.
  • 6 voetreflexPlus-behandelingen van ongeveer 40 minuten: Deze behandelingen zullen uitgevoerd worden door Linda van der Linden, voetreflexPlus-therapeut. Tijdens deze massages zal o.a. gewerkt worden aan het afvoeren van spanning uit het lijf en het loslaten van onverwerkte emoties.


Starten met het traject 'BOOSheid de BAAS!' is weer mogelijk vanaf juni.
Aanmelden is vanaf nu mogelijk!

Kosten voor dit gehele traject bedragen €299,-

(Kindercoaching wordt niet vergoed door de zorgverzekering Voetreflextherapie (deels) wel, indien u aanvullend verzekerd bent. De moeite om even na te kijken dus!)

Neem voor meer info contact op door te mailen naar susan@sijskindercoaching.nl of te bellen naar 06-30853894